Göm menyn

Webreg

Sedan 2008-02-02 används ett webregistrerinsinterface för att anmäla sig till laborationer vid IFM.

Du kan logga in i det nya systemet på https://webreg.ifm.liu.se/

Information för studenter

För att nya studenter ska få tillgång till IFM:s datorsystem krävs registrering på en IFM-kurs (inte enbart terminsregistrering). Det tar dessutom ungefär en arbetsdag innan information om registreringar kommer till IFM.

Storlek: 55.1K bytes Modifierad: 3 mars 2010, 10:22

Hur man gör

•  Logga in med samma användarnamn och lösenord som på övriga datorsystem på LiU.

Nu skall det visas en lista med kurser du är registrerad på och de olika moment i dessa kurser som man kan anmäla sig till.

• Klicka på det moment du vill anmäla dig till.
  • Skriv in ditt namn, och eventuellt din lab-kompis namn,  i fältet för den grupp där du vill utföra momentet med. [Det går tydligen inte att avanmäla sig...]

Jag kan inte logga in!

Prova med att skiva ditt användarnamn utan versaler (t.ex. "foref111" inte "Foref111" eller "FOREF111")

Ny på IFM:
Du måste vara registrerad på någon IFM-kurs och vänta minst en arbetsdag innan du får tillgång till systemet.

Kontrollera att du har tillgång till IFM's:s övriga datorresurser, t.e.x.  genom att logga in i en datorsal. Ifall det verkar vara lösenordsproblem så pröva att byta lösenord centralt så uppdateras det på IFM dagen efter.

Ifall ovanstående misslyckas, kontakta webmaster@ifm.liu.se

Jag hittar inte mina kurser när jag loggar in!

De kurser du betraktas som registrerad på är listade när du loggar in. Om du har anmält dig sent kan det ta ungefär en arbetsdag för registreringen att dyka upp i webreg.

Varför kan jag inte anmäla mig?

Webreg kan kräva att du är registrerad på en kurs innan du kan anmäla dig till aktiviteter i den. Se ovan gällande registrering.

Det kan också hända att anmälningstiden gått ut. Kontakta i så fall en labbassistent.

Information för kurspersonal

Varför kommer jag inte åt mina kurser?

Information om kursers examinatorer och kursassistenter hämtas från kursdatabasen, samma som används för att skapa många av IFM:s sidor på grundutbildningswebben.

Information i kursdatabasen rättas främst av kursens examinator, avdelningens studierektor eller i sista hand av webmaster@ifm.liu.se

Informationsansvarig: Lise-Lotte Lönndahl Ragnar
Sidan uppdaterades senast: 2013-11-01