Hide menu
"_DSC7200.jpg" by Wiggle Butts Pet Photography. Licensed under CC BY-ND 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/.

Hundprojekt vid Linköpings Universitet

Hej hundägare!

Vi har nu fått in tillräckligt många intresseanmälningar, tack för ert intresse! Håll gärna uppsikt efter fler hundbeteendestudier vid LiU. Följ vår hundforskargrupp på facebook för bland annat lite resultat från våra studier, Dog Research at Linköping University.

 

Inom beteendeforskning på hund använder sig ofta forskarna av enkäter där ägaren får svara på frågor om hunden. Hundägaren känner ofta sin hund väldigt väl och det är ett bra sätt att få in resultat från många hundar utan tidskrävande beteendetester.  Men det finns en rad olika enkäter och nu är vi intresserade av att jämföra och utvärdera några av de enkäter som används inom forskningen. Därför behöver vi er hjälp! 

 

Vill du vara med och svara på tre stycken enkäter med frågor om din hunds beteende/personlighet? Fyll i anmälningsformuläret här nedanför så kontaktar vi er inom kort med länkar till enkäterna. Det tar ca 30 minuter av er tid att fylla i enkäterna och det görs online.

 

Hälsningar Josefine Henriksson och Ann-Sofie Sundman

Josefine läser biologi med inriktning etologi vid LiU och gör denna studie som sitt exjobb. Ann-Sofie är doktorand och forskar på hundars beteende och beteendegenetik och är handledare i projektet. 

 

 


Responsible for this page: Per Jensen
Last updated: 04/13/16